Tämän salaatinkastikkeen resepti on kulkenut mukana kauan..Melkein 15
vuotta sitten olin harjoittelija Seinäjoen seurakunnan keittiöllä
(koskaan en ole yhtä hyvää pitoruokaa sen jälkeen saanut) ja nappasin
hyvän ohjeen mukaani. Yhtä hyvää se oli kuin silloinkin..ainut ero oli
koostumuksessa. Liekö silloin ollut käytössä muun laista tomaattipyrettä
(?).kastikkeesta tulee aika paksua, mutta sitä voi ohentaa esim.
öljyllä tai mehulla.
1 paprika
1 sipuli
2-4 kpl valkosipulin kynttä
5 rkl sokeria
3 rkl sinappia
3/4 dl omenaviinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl basilikaa
70g tomaattipyrettä
3 dl öljyä
Survo paprika, sipuli ja valkosipulin kynnet tehosekoittimessa. Lisää
kaikki muut paitsi paitsi öljy. Kun aineet on hyvin sekaisin lisää öljy
ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ohenna tarvittaessa öljyllä tai
esim ananasmehulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina!