sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

kesäkurpitsa lasagne

Tai oikeastaan muhennos..tästä tuli aikä mössöistä koostumukseltaan. Ehkä toisella kertaa leikkaisin kesäkurpitsat hieman paksummiksi. Mutta maku oli hyvä ja vaivan väärti. Pikkumiehelle kelpasi loistavasti!


,+

Kasviskastike

500  g  (2 - 3 isoa) sipulia
1  rkl voita
500  g porkkanaa
500  g tomaatteja
valkosipulin kynttä
1 1/2  tl suolaa
1 1/2  tl pippurisekoitusta
1  tl pizzamaustetta

Juustokastike

2  rkl voita
3/4  dl vehnäjauhoja
5dl maitoa
150g juustoraastetta (pizza)
mustapippuria myllystä
1/2  tl suolaa
ripaus (1 maustemitallinen) muskottipähkinää

Väliin

500  g kesäkurpitsaa

Pinnalle

100g juustoraaste (pizza)

Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä pannulla voissa. Raasta porkkanat karkealla terällä.. Lisää pannulle. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Lisää pannulle. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää muut mausteet. Kuumenna välillä sekoitellen. Anna kiehua kunnes paksua ja sakeaa.
Valmista juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
Lisää maito ohuena nauhana, sekoita samalla, kunnes kastike on tasaista. Anna kiehua pari min. Sekoita, ettei pala pohjaan.
Lisää juusto raastettuna. Sekoita kunnes sulaa. Mausta.
Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi.
Lado uunivuokaan kerroksittain vuorotellen kasviskastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja juustokastiketta.
Ripota pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana lihan, kalan tai broilerin kanssa. 
 
Ohjeen tarjosi VALIO jota muokkasin omaan makuun. Valion sivuilta löytyy alkuperäinen ohje.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!