,+
Kasviskastike
500 g (2 - 3 isoa) | sipulia |
1 rkl | voita |
500 g | porkkanaa |
500 g | tomaatteja |
2 | valkosipulin kynttä |
1 1/2 tl | suolaa |
1 1/2 tl | pippurisekoitusta |
1 tl | pizzamaustetta |
Juustokastike
2 rkl | voita |
3/4 dl | vehnäjauhoja |
5dl | maitoa |
150g | juustoraastetta (pizza) |
mustapippuria myllystä | |
1/2 tl | suolaa |
ripaus (1 maustemitallinen) | muskottipähkinää |
Väliin
500 g | kesäkurpitsaa |
Pinnalle
100g juustoraaste (pizza) |
Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota
niitä pannulla voissa. Raasta porkkanat karkealla terällä.. Lisää pannulle. Leikkaa tomaatit
kuutioiksi. Lisää pannulle. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää
muut mausteet. Kuumenna välillä sekoitellen. Anna kiehua kunnes paksua
ja sakeaa.
Valmista juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
Lisää maito ohuena nauhana, sekoita samalla, kunnes kastike on
tasaista. Anna kiehua pari min. Sekoita, ettei pala pohjaan.
Lisää juusto raastettuna. Sekoita kunnes sulaa. Mausta.
Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi.
Lado uunivuokaan kerroksittain vuorotellen kasviskastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja juustokastiketta.
Ripota pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana lihan, kalan tai broilerin kanssa.
Ohjeen tarjosi VALIO jota muokkasin omaan makuun. Valion sivuilta löytyy alkuperäinen ohje.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina!