Uusimmasta kaksplus lehdestä bongattu ohje! Hyvää oli, mutta aika voimakkaan makuista ehkäpä perheen pienimmille. Kannattaa lisätä mausteita varovasti.
500g nauta-sikajauhelihaa
2 viipaletta vaaleaa leipää ilman kuorta
2 dl vettä
1 dl raastettua parmesaania
1muna
1 silputtu sipuli
2 silputtua valkosipulin kynttä
3 rkl silputtua lehtipersiljaa
2-3 rkl silputtua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
reilusti mustapippuria
kastike:
1 tölkki tomaattimurskaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kasvis,-kana tai lihafondia
pari laakerilehteä
mustapippuria ja suolaa
Murenna leipäviipaleet veteen ja anna turvota jonkin aikaa. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet pehmeiksi öljyssä. Anna jäähtyä. Lisää leipäseokseen muna, jauheliha,parmesaani, sipuli, yrtit ja mausteet. Sekoita ainekset sekaisin.
sekoita tomaattimurskaan öljy, fondi ja mausteet. Kaada kastike uunivuokaan.
Pyörittele taikinasta reilun kokoisia lihapullia. Paista pannulla nopeasti pintaan väri. Pane lihapullat vuokaan ja jälkikypsennä 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Valele pyöryköitä pari kertaa paistamisen aikana kastikkeella. nauti spagetin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentti ilahduttaa aina!