tiistai 12. helmikuuta 2013

Kaalilaatikko

Meidän perheen herkkua on kaalilaatikko ja kaali ylipäätään. Sitä voi välillä ihan paistaa vaikka lihan lisäkkeeksikin sellaisenaan. Jos joku kysyy hyvää kaalilaatikon ohjetta niin annan tämän.



1kg keräkaalia
1 sipuli
400g nauta-sika jauhelihaa
6 dl vettä
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
mausteeksi siirappia (reilusti)
mausteeksi mustapippuria ja suolaa

Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja lisää joukkon sipuli. Lisää kaalisuikaleet kahdessa erässä. Sekoita joukkon vesi ja ohra. Mausta ja isää myös siirappi.. Anna kiehua n.15 minuttia välillä sekoittaen. Jos vesi on täysin imeytynyt niin lisää vähän. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Laita halutessasi muutama vinokare pinnalle. 200 astetta n.50 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Mää rrrrrakastan kaalilaatikkua, mutta ikuna ei oo tullu vielä ite tehtyä, tätä o iha pakko testata, korvamerkittin ohojeenki mun ruokasuosikeihi, että kuha tullee oikia sauma, ni tätä teen. Ookkos pakastanu tätä, tuntus, että samalla tekkee vähä isomman satsin. Kaalikeittoki o iiiihanaa, mutta ku meillä ei isäntä siitä oikee tykkää, ni mulla tullee harvon tehtyä.

    VastaaPoista
  2. Moi Anne! Oon pakastanut..eikä tykänny pahaa oleenkaa :)Kaaliruoat maistuu minullekin!

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!