maanantai 11. maaliskuuta 2013

Rosmariini-broilerkiusaus

Löysin valion sivuilta tämän hyvän kiusausohjeen. Olipa todella maistuvaa, MUTTA huomioi jos perheessä pieniä lapsia niin laita ainakin toisen mustapekka ruokakerman tilalle tavallinen ruokakerma. Villikko vähän muikisteli tälle reseptille pippurin takia. Plussaa siitä, että broileria oli ohjeessa reilusti eikä pelkkää perunaa. Tuoretta rosmariinia ei minulla yllätten ollut niin laitoin kuivattua.Tässä ohje suoraa kopsattu valion sivuilta.

Valmistusaineet

500  g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
1/2  tl suolaa
n. 2 tl tuoretta rosmariinia
2  prk  (à 2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka®
2  pussia  (à 500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1  pussi  (150 g) Valio Koskenlaskija® murua

Pinnalle

kevätsipulia
n. 2 tl tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Kaada kulhoon broilerisuikaleet, suola ja hienonnettu rosmariini. Sekoittele. Lisää ruokakerma. Anna maustua n. 1/2 t tai yön yli.
Kaada yksi pussi peruna-sipulisekoitusta laakeaan uunivuokaan (n. 25 x 30 cm).
Kaada päälle broileri-kermaseos ja Koskenlaskija muru. Sekoita.
Kaada toinen pussi peruna-sipulisekoitusta vuokaan. Nostele seosta, jotta ainekset sekoittuvat.
Paista uunin ala- / keskiosassa 225 asteessa 45 min tai kunnes kypsä. Tarkista kypsyys vuoan keskeltä.
Ripota kypsän ruoan pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja rosmariinia.
Tarjoa esim. Porkkana-kaali-appelsiinisalaatin kera.

CURRY-BROILERIKIUSAUS

Korvaa rosmariini currylla. Lisää sitä 1 tl kerman joukkoon. Korvaa tällöin toinen Valio maustettu ruokakerma Mustapekka® purkillisella Valio ruokakermaa (2 dl, maustamaton). 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!