sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Välimeren lihapata

Rakastan reseptejä jossa yhdistyy perusraaka-aineet uudella tavalla. Kun näin tämän reseptin pirkkalehdessa oli pakko heti kokeilla. Eikä tarvinnut pettyä. Myös pikkumiehelle maistui tämä! tehtiin hänelle vaan oma annos: Riisiä, lientä, lihanpaloja ja reajuustoa. Raejuusto sopii hyvin hieman voimakkaamman ruoan taltuttajaksi :)



Tässä oma versioni:

500g karjalanpaistilihoja
2 sipulia
500g tomaattimurskaa
4 valkosipulin kynttä
ripaus sokeria
2 dl vettä
2 tl suolaa
200g chorizomakkaraa
3 tomaatia
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Leikkaa karjalanpaistilihat pienemmiksi kuutioiksi. Ruskista lihat paistinpannulla sipulilohkojen kera. Siirrä uunipataan.
Kaada tomaattimurska pannulle. Lisää sekaan paloitellut valkosipulinkynnet ja chorizomakkarapalat. Lisää suola ja vesi. Kiehauta ja lisää pataan.
Pilko tomaatit ja lisää pataan.
Laita uuniin 2,5h 175 asteeseen.
tarjoile riisin, perunoiden tai vaalean leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilahduttaa aina!