maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kesäinen kalakeitto

 Kesällä parasta on tuoreet raaka-aineet. Tähän raikkaaseen kalakeittoon sain kesäistä fiilistä uudesta kukkakaalista ja kevätsipulista.



8 (pientä)perunaa
8 dl vettä
1,5dl ruokakermaa
2 porkkanaa
1 kevätsipulin varsi
puolikas pieni kukkakaali
2 dl seitikuutioita
1 dl herneitä
suolaa
yrttimaustetta
pippuria


Kuori perunat ja kuutioi (puolita jos käytät uusia perunoita) ja pilko porkkanat. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua 10 minuuttia. Lisää kukkakaali. Anna kiehua vielä kunnes vihannekset on mukavan napakoita, mutta pehmeitä. Lisää ruokakerma, herneet ja seitikuutiot. Kiehauta ja tarkista maku. Tässä kohtaa lisäsin keittoon nokareen voita. Lisää tarvittaessa suolaa, yrttimaustetta ja pippuria. Annostele lautaselle ja silppua jokaiselle kevätsipulin vartta mauksi ja koristeeksi.

1 kommentti:

  1. ! Kiitos tästä postauksesta, yksinkertaista, mutta kesäistä !
    Terkuin nami-hiiri
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!